13 Şubat 2013 Çarşamba

Engelleri birlikte aştılar

Engelleri birlikte aştılar

Samsun'da 3 yıl önce evlenen bedensel engelli 45 yaşındaki Kadriye ve Nizamettin Şükür çifti, tüm engelleri birlikte, aşkla aştıklarını söyledi.
Engelleri birlikte aştılar


Birbirlerine büyük bir sevgi ile bağlı olduklarını söyleyen Kadriye Şükür, "Evlenmek istediğimde ailem ikimizde engelli olduğumuz için hayatımızın büyük zorlukla geçeceğini söyleyip onay vermedi. Onları ikna ettim. Hayata karşı elele mücadele ediyoruz" dedi.
 
Samsun’da oturan bedensel engelli Kadriye ve Nizamettin Şükür çifti, 4 yıl önce tanışıp birbirlerine aşık oldu. Engelli çift, bir yıl sonra evlilik kararı aldı. Kadriye Şükür’ün ailesi, Nizamettin Şükür’ün de bedensel engelli olması nedeniyle bu evliliğe itiraz etti. Kadriye Şükür’ün ısrarlı tavrı üzerine aile ikna oldu ve evliliğe onay verdi. 3 yıl önce yapılan düğünle Nizamettin ve Kadriye Şükür çifti dünya evine girdi. İşçi emeklisi olan Nizamettin Şükür, eşini çok sevdiği ve ona büyük bir aşkla bağlı olduğunu belirterek "Ona ilk görüşte aşık oldum. Çevremizdeki insanlar bizim birbirimize olan sevgimizi görüyorlar. Biz hayattaki engelleri birlikte aşmayı, engellerimizle birlikte mücadele etmeyi öğrendik. Şimdi mutlu bir evliliğimiz var. Birbirimize çok bağlıyız" dedi. 
 
Ev kadını Kadriye Şükür ise eşiyle her zorluğun üstesinden geldiklerini belirterek "Evlenmek istediğimde benim ailem ikimiz de engelli olduğumuz için hayatımızın zor olacağını söyleyip onay vermediler. Onları ikna ettim ve evlendik. Şimdi hayata karşı elele mücadele ediyoruz. Biz sevgimizin değerini biliyoruz. Sağlık ve sevginin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Bizim gibi sağlıklı olmayan bireylerinde ellerinde olan sevginin ve sağlıklarının ne kadar değerli olduğunu anlamalarını isterim" diye konuştu.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder